Tips og tricks til gemte søgninger

Kategori
December 7, 2021

NetSuite artikler

netsuite-artikler

Baggrund

Da rapportering er et vigtigt emne i ethvert ERP-projekt, tilbyder NetSuite det, der kaldes gemte søgninger.

Disse gemte søgninger tillader takket være en ret intuitiv grafisk grænseflade at konsultere alle data i ERP.

Selvom værktøjet er intuitivt, kan det være vanskeligere, så snart du skal oprette et komplekst layout eller betingelser.

Derfor præsenterer vi dig nogle tip og tricks, som vi har brugt til bedst at imødekomme vores kunders behov.

TIPS OG TRICKS

Tip 1: Brug dobbeltrør til sammenkæde „||“

Dette giver dig mulighed for at kombinere data fra flere kolonner til en enkelt.

Du kan sammenkæde hvad du vil, tekst eller kolonne fra NetSuite, og du kan også inkludere html-kode.

Tip 2: Brug“Hovedlinje„,“Forsendelseslinje“, og“Skattelinje

I en gemt søgning kan du beslutte, hvilket niveau du vil se dataene.

Til dette har du tre kriterier i kriterieafsnittet i din gemte søgning.

Du har kriterierne „Hovedlinje“, som bruges til at bestemme, om du kun vil se overskriftsniveauet for din post/transaktion eller ej.

Bare indstil det til „nej“ for kun at se linjeniveauet.

Den samme logik gælder for afgiftslinjer og rederier med kriterierne „Tax Line“ og „Shipping Line“.

Tip 3: Kolonne ikke fundet

Formlerne i den gemte søgning er meget nyttige og giver dig mulighed for at skubbe grænserne for dette rapporteringsværktøj tilbage.

Hvis du for eksempel ikke finder det felt, du vil vise, i de tilgængelige indstillinger på resultatlisten, er det muligt at trække de ønskede data via en tekstformel ved hjælp af feltets id og vise det i en bestemt formelkolonne.

For at finde id'et for et felt skal du aktivere „vis interne id'er“ i dine personlige præferencer og klikke på feltets etiket for at åbne hjælpevinduet, som inkluderer nævnte id. Du kan også bruge Netsuite-postbrowseren til standardfelter.

Tip 4: SQL-formler

Stadig med hensyn til formelkolonner kan du bruge nyttige SQL-funktioner som „CASE“ eller mange andre i dine kriterier eller i dine resultatkolonner.

Så i dette eksempel viser jeg en tekst i kolonnen afhængigt af mængden af min transaktion.

Tip 5: Fremhævning

Linjefremhævningsfunktionen kan være meget nyttig for at få de vigtige data til at dukke op lige, når du gennemgår søgeresultaterne.

For at gøre dette skal du blot gå til underfanen Fremhævning og definere den ønskede tilstand, så kan du efter dine behov vælge et billede, sætte teksten i farve, ændre baggrunden eller sætte teksten med fed skrift.

I vores eksempel vil jeg bruge den samme funktion som den, jeg oprettede tidligere til at konditionere baggrundsfarven på rækkerne i min gemte søgning.

Konklusion

Med alle disse tip vil du være i stand til at generere mere præcise og dynamiske gemte søgninger for at vise, hvad du virkelig ønsker (og har brug for!). Som vi ved, er rapportering afgørende for enhver effektiv og fleksibel strategisk beslutningstagning; og ethvert lille tip, der giver virksomheder mulighed for at træffe hurtige og velinformerede valg, er et meget værdsat tip, som vi er glade for at dele med dig!

Kom i kontakt

Kom i kontakt